CSDD serveri netiek galā ar izvēles numuru lielo pieprasījumu

© Kaspars Krafts / F64

Marta sākumā CSDD piedāvāja iespēju tiešsaistē rezervēt izvēles numurzīmes, tomēr daudziem tā arī neizdevās apmeklēt mājaslapu. CSDD serveri, netiekot galā ar lielo apmeklētāju pieplūdumu, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Bez Tabu skatītājs Aldis iemūžinājis, ka brīdī, kad CSDD mājaslapā tiek publicētas jaunās izvēles numurzīmes, interneta vietne nemaz nedarbojas.

Arī Bez Tabu skatītājs Roberts bija noskatījis kādu numurzīmi, taču palika bešā.

"21:00 bija jāsākas iespējai pieteikties izvēles numuram. Kādas piecas minūtes pirms tam gribēju pieslēgties pie e.csdd.lv, bet parādījās uzraksts, ka servers nestrādā. Gribēju paskatīties informāciju galvenajā CSDD lapā, bet arī tur nestrādāja serveris. Ap 21:15 lapa sāka strādāt, ātri autorizējos, gribēju paņemt XU-15. Bet, protams, ka parādījās, ka numurs ir rezervēts un apmaksāts. Jau nokavēju, " stāsta Roberts.
Šī nav pirmā reize, kad Bez Tabu saņem ziņas par CSDD mazspējīgajiem serveriem, kuru dēļ mājaslapā var iekļūt tikai izredzētie. Roberts ir tā saucamais datorists un zina teikt, ka šo problēmu varētu atrisināt pavisam vienkārši.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā atzīst, ka interese par izvēles numurzīmēm ir milzīga.

Šobrīd tiek meklēts risinājums, lai mainītu kārtību kādā iespējams rezervēt izvēles numurzīmi.

"Tā būtībā ir laimes spēle, pamatīgs sprints. Uz vienu numuru pretendē aptuveni 2000 interesentu. Kamēr nav sācies apmaksas process, uz attiecīgo numurzīmi pretendē visi. Tiklīdz veic apmaksas procesu, numurzīme apstiprināta, pārējie saņem atteikumu. CSDD eksperti veido jaunu pieeju, sistēmu, kā izmainīt izvēles numuru rezervēšanu. Šī kārtība tiks mainīta, " saka Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Svarīgākais