Jaunais policijas priekšnieks, visticamāk, būs Voina pašreizējais vietnieks Velšs

Jaunais Valsts policijas (VP) priekšnieks, visticamāk, būs pašreizējais VP Galvenās Administratīvās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Velšs patlaban ieņem arī VP priekšnieka vietnieka amatu.

Ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (''Vienotība'') aģentūrai LETA ne vakar, ne šodien sazināties neizdevās. Uz telefona zvaniem viņa neatbildēja, tāpat neizdevās sagaidīt atbildi arī uz otrdien ministrei nosūtīto īsziņu ar jautājumu, vai Voina vietā VP priekšnieka amatu turpmāk ieņems Velšs.

Savukārt Mūrnieces padomniece Kristīne Liepa aģentūrai LETA šodien sacīja, ka lēmums par to, kurš turpmāk vadīs VP, pagaidām vēl nav pieņemts ne oficiāli, ne neoficiāli. Iekšlietu ministre par to izšķiršoties tikai tad, kad būs izvērtējusi visus piecus dienesta priekšnieka amata kandidātus - VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi, VP Galvenās kārtības policijas priekšnieku Guntaru Marķitānu, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Raulu Kviesīti, VP koledžas priekšnieku Aigaru Evardsonu un Velšu.

Kā ziņots, Mūrniece ir saņēmusi pašreizējā VP priekšnieka Voina atlūgumu. Lai nodrošinātu sekmīgu un pēctecīgu VP darbu, ministre jau sākusi pārrunas ar pieciem policijas priekšnieka amata kandidātiem.

Lai gan Iekšlietu ministrija (IeM) apgalvo, ka Voins savu atlūgumu ir iesniedzis tikai šorīt, laikraksts "Telegraf" jau šodienas numurā nodrukājis šo informāciju. Mūrnieces padomniece Liepa aģentūrai LETA vakar pēc darba laika beigām sacīja, ka Voina atlūgums ministrijā nav saņemts.

Kā ziņots, Voins VP priekšnieka pienākumus sāka pildīt 2009.gada martā.

Mūrniece augstu vērtē Voina līdzšinējo veikumu un ieguldījumu VP attīstībā. Voins savu profesionālo darbību turpinās, no nākamā gada vadot Ostas policiju, aģentūru LETA IeM preses pārstāve Gunta Skrebele.

"Uzskatu, ka Voina kunga profesionālās prasmes ir ļāvušas VP sekmīgi realizēt strukturālās reformas un motivēt policistus darbam smagajos krīzes apstākļos. Šobrīd ir svarīgi atrast piemērotāko kandidātu, kurš spēs turpināt VP aizsākto kursu, sekmējot vēl lielāku policijas darbinieku profesionālo izaugsmi un sabiedrības uzticības vairošanu policijas darbam. Esmu pārliecināta, ka Voina kunga zināšanas un prasmes dos nozīmīgu ieguldījumu Ostas policijas attīstībā," prognozē Mūrniece.

Nākamo VP amata kandidātu, kurš tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā, ministre plāno paziņot preses konferencē, kas notiks 23.decembrī plkst.9 IeM ēkā.

Svarīgākais