Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcai var nākties atlaist 300 cilvēku

© Ekrānuzņēmums

"Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) kara dēļ varētu būt spiesta atlaist aptuveni pusi darbinieku," tā norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Anastasija Udalova. Pēc palīdzības rūpnīca vērsusies valsts iestādēs, kas sola gatavot atbalsta pasākumus krīzes skartajiem uzņēmumiem. Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) vēsta, ka kopumā kara un sankciju dēļ aģentūrā līdz šim vērsušies 135 uzņēmumi, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

DLRR algo vairāk nekā 600 darbiniekus. "Puse no viņiem drīzumā darbu varētu zaudēt," norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Anastasija Udalova. Viņa kara ietekmi uz rūpnīcu sauc par katastrofālu, jo Ukraina bijusi uzņēmumam ļoti nozīmīgs tirgus.

"Ukrainas uzņēmums mums ir parādā deviņus miljonus eiro. Viņiem ir nauda, bet viņi nevar veikt mums pārskaitījumu, jo visas finanšu darbības ir liegtas Ukrainas teritorijā dēļ kara. Pārskaitīt naudu ārpus Ukrainas uzņēmumiem nav iespējams," stāstīja Udalova.

Lūgumus pēc palīdzības DLRR nosūtījusi Ministru kabinetam un citām iestādēm, aicinot piešķirt eksporta garantijas.

"Nākošo divu nedēļu laikā, ja nekas netiek darīts, mēs atlaižam 300 darbiniekus. Ja nekas arī turpmāk netiks darīts, rūpnīca diemžēl būs jākonservē un jāver ciet," atzina rūpnīcas priekšsēdētāja.

Svarīgākais