Latvijas robežsargi no ASV saņēmuši 67 "Polaris" taktisko transportlīdzekļus

© f64.lv

Šodien, 9. martā, Valsts robežsardzes pārvaldē ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts piedalījās svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu ASV Aizsardzības departamenta finansēto "Polaris" taktisko transportlīdzekļu nodošanu Latvijai.

Latvijai tika nodoti kopumā 67 "Polaris" taktiskie transportlīdzekļi.

Kā informē ASV vēstniecība Rīgā, tad 67 "Polaris" taktisko transportlīdzekļu iegāde 2 miljonu ASV dolāru apmērā ietver arī rezerves daļas un Valsts robežsardzes apmācības.

Līdz 2022.gada beigām tiks piegādāti papildu 18 transportlīdzekļi.

Dāvinājums ievērojami uzlabos Valsts robežsardzes mobilitāti un transportlīdzekļus izmantos patruļām pierobežā.

Arī iepriekšējos gados ASV valdība ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei, stiprinot robežas novērošanas un pārkāpumu atklāšanas spējas.

Kopš 2018.gada ASV ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei vairāk kā 7 miljonu ASV dolāru apmērā, apliecinot ASV ieguldījumu Latvijas drošībā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.