Latvijas dārzkopji Ukrainas atbalstam šogad sēs daudz daudz saulespuķu

© Pixabay.com

"Visos dārzos šogad stādīsim saulespuķes!" – šādu aicinājumu izteikuši dārzkopības entuziasti, rosinot nostāju pret karu Ukrainā paust ar ziedošu saulespuķi, kas ir viens no Ukrainas valsts simboliem. Rosinājums jau guvis atbalstu sabiedrībā, vēsta ReTV.

Saulespuķe un dzeltenie saulespuķu lauki ir viens no Ukrainas simboliem. Un šobrīd, līdz ar pavasara tuvošanos, dārznieki Latvijā aicina sēt un vēlāk savos pagalmos stādīt saulespuķes. Arī šādā veidā atbalstot Ukrainu.

Aktrises un Cēsu Mazā teātra vadītājas Ilzes Lieckaniņas dārzu šogad kupli rotāšot saulespuķes. Viņa sarunā ReTV uzsvēra, ka sēklas gan vēl neesot nopirkusi, jo dienaskārtībā šobrīd kultūras pasākumu koordinēšana Ukrainas atbalstam.

Lieckalniņa pauda: "Šobrīd katrs palīdz Ukrainai, kā viņš var. Protams, ka vasara ir ļoti tālu, un mēs nekad nevaram zināt, kas notiks rītdien, bet, manuprāt, tas, ka dārznieki izdomājuši, kā viņi var morāli atbalstīt Ukrainu, tas, man liekas, ir ļoti skaisti."

Saulespuķes zied augusta vidū, septembrī. Dažas šķirnes var pat izaugt vairāk nekā trīs metrus augstas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.