Divās ārstniecības iestādēs pārsniegta maksimālā Covid-19 gultu noslodze

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ludzas medicīnas centrā Covid-19 nodaļās un piemērotajās gultās ir pārsniegta maksimālā gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas (VM) dati.

Nedēļas laikā par 8% jeb no 1263 līdz 1166 samazinājies pārprofilēto Covid-19 gultu skaits. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti citu profilu nodaļās, kā arī specializētajās slimnīcās.

Maksimālā Covid-19 gultu noslodze jeb 100% ir sasniegta Piejūras slimnīcā, bet Ludzas medicīnas centrā tā pārsniedz maksimālo, sasniedzot 120%.

Tāpat vairāk nekā 90% Covid-19 gultu noslodze ir Jelgavas slimnīcā - 95%, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā - 91% un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas Talsu filiālē - 90%.

Maksimālā Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze jeb 100% ir sasniegta Vidzemes slimnīcā, Cēsu klīnikā un Kuldīgas slimnīcā, savukārt mazākā tā ir Jēkabpils reģionālajā slimnīcā - tikai 17%.

Pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 tiek stacionēti gan Covid-19 nodaļās, gan arī terapijas, ķirurģijas, ilglaicīgās aprūpes, pediatrijas, psihiatrijas un citos profilos. Visbiežāk pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 atrodas terapijas un ķirurģijas profila nodaļās.

Lielākā Covid-19 gultu noslodze ir Rīgas plānošanas reģionā, kur gultu noslodze sasniegusi 79%. Kurzemes plānošanas reģionā gultu noslodze ir 73%, bet gan Vidzemes plānošanas reģionā, gan Zemgales plānošanas reģionā gultu noslodze ir 71%. Savukārt zemākā Covid-19 gultu noslodze ir Latgales plānošanas reģionā - 68%.

Vienlaikus pagājušajā nedēļā 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcā brīvi bija 29% gultu. No kopējā gultu skaita 17% aizņēma Covid-19 pacienti, kamēr 55% gultu bija aizņemtas ar pārējo slimību pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze šajās slimnīcās pagājušajā nedēļā ir nedaudz palielinājusies, sasniedzot 61% noslodzi.

Savukārt terapijas profila gultu noslodze nedaudz samazinājusies no 76% līdz 72%.

Salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, pēdējās nedēļas laikā izsaukumu un slimnīcās nogādāto pacientu ar Covid-19 diagnozi skaits ir nedaudz samazinājies, liecina VM dati.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.