Kopš kara Ukrainā "airBaltic" rezervāciju skaits lidojumiem samazinājies par trešdaļu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā rezervāciju skaits Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" piedāvātajiem lidojumiem samazinājies par 30%, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"Pēdējās 12 dienās rezervācija ir kritusies par 30% salīdzinājumā ar iepriekšējām nedēļām," teica Gauss, piebilstot, ka šobrīd biļetes tiek iegādātas pamatā nākamajām 40 dienām, kamēr nākamajiem 2-3 mēnešiem rezervācijas netiek veiktas.

Tāpat "airBaltic" izpilddirektors atzīmēja, ka lidojumu apturēšana uz Krieviju un Ukrainu būtiski ietekmēs uzņēmuma darbību, jo ieņēmumi no lidojumiem uz Krieviju un Ukrainu veidoja 9% no kopējiem aviokompānijas ieņēmumiem.

Jau vēstījām, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Marta sākumā "airBaltic" paziņoja, ka pamet Krievijas tirgu.

"airBaltic" 2021.gadā pārvadāja 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā 2020.gadā.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais