RAPLM slēgs vienošanos ar Lietuvas IeM par pārrobežu sadarbību

Latvijas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) un Lietuvas Iekšlietu ministrija slēgs vienošanos par sadarbību pārrobežu jautājumos.

Valdība šodien pilnvaroja Ministru prezidentu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Valdi Dombrovski ("Vienotība") parakstīt Latvijas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Lietuvas Iekšlietu ministrijas vienošanos par Latvijas - Lietuvas - Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros ieviešanu.

Kopumā Latvijas puses iemaksas šajā programmā no 2009.-2014.gadam veidos 550 853 eiro (385 597 lati).

Pušu noslēgtā vienošanās noteiks par programmas ieviešanu atbildīgo iestāžu tiesības un pienākumus, programmas dalībvalstu saistības, kā arī dalībvalstu ikgadējās iemaksas apjomu un maksājumu veikšanu programmas tehniskās palīdzības budžetā.

Tāpat līgumā tiek atrunāta granta līgumu noslēgšana un finanšu procedūras saņēmējiem, projektu izdevumu pārbaude, neatbilstoši veiktu izdevumu atgūšanas un atmaksas iespējas, kā arī ziņošanas pienākumus un strīdu risināšanas kārtība.

Saskaņā ar valdības lēmumu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija iepriekš ir noteikta par Nacionālo atbildīgo iestādi Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu politikas izstrādē un koordinēšanā.

Latvijā

Šodien, Valsts valodas dienā mēs varam atcerēties, ka līdzās ekonomiskajai situācijai, nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanai, dabas un vides aizsardzībai, tiesiskuma aizstāvībai un cīņai pret nekontrolētu imigrāciju Latvijas teritorijā, viens no vadošajiem spēkiem mūsu Atmodā bija mūsu tautas cieša un nerimstoša griba neatdod aizmirstībai mūsu skaisto un bagāto latviešu valodu.