Dobelē mediķi kilometru nes cietušo uz nestuvēm

Pirmdien Dobelē aizputināto ceļu dēļ mediķiem nācies mērot kilometru kājām pie cietušā un atpakaļ viņu transportēt uz nestuvēm, ziņu aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule.

Tāpat kilometru kājām mediķiem nācās veikt Engurē, lai nokļūtu uz izsaukumu. Arī Rīgas rajonā četras reizes bijušas problēmas ar piekļūšanu cietušajiem. Vidzemē un Latgalē mediķi sešas reizes mērojuši 200-500 metrus garu ceļu.

Turklāt Latgalē, Puriņu pagastā, pat bijis gadījums, kurā nepieciešama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzība, lai izvilktu no ceļmalas noslīdējušu operatīvo automašīnu.

"Patlaban izveidojusies situācija, kurā brigādēm līdzi ir sniega lāpstas," skaidro Bundule.

Aizvadītajā diennaktī Smiltenes pilsētā tumšajā laikā automašīna notriekusi 53 gadus vecu vīrieti, kurš lauzis apakšstilbu un guvis smadzeņu satricinājumu.

Rīgā piecas sievietes vecumā no 32 līdz 82 gadiem guvušas traumas, paslīdot uz slidenajām ielām, - apakšdelma un augšstilba lūzumus, kā arī mugurkaula traumu.

Tāpat Rīgā kāds 61 gadu vecs vīrietis guvis roku apsaldējumu, arī Kurzemē kāds vīrietis guvis roku apsaldējumus. Latgalē kādam 50 gadus vecam vīrietim sākusies kāju pirkstu audu atmiršana pēc tam, kad vairākas dienas nav ticis aprūpēts apsaldējums.

Savukārt Zemgalē, Vecumniekos, kāda 21 gadu veca sieviete atradusies ārā īsos šortos bez zeķubiksēm, kā dēļ guvusi apakšstilbu apsaldējumus.

No ķermeņa atdzišanas cietis kāds vīrietis, kurš atrasts alkohola reibumā guļam uz ceļa Saldus-Kuldīga.

Jau ziņots, ka pagājušajā svētdienā Latgalē kāda cietušā tuvinieki braukuši pakaļ mediķiem ar džipu pusotru kilometrus garā aizputināta ceļa posmā, kur operatīvais transports nav spējis izbraukt.

Svarīgākais