NVO var saņemt atbalstu ar Ukrainas krīzes risināšanu saistītiem projektiem

© pexels.com

Aktīvo iedzīvotāju fonds (AIF) un Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina nevalstiskās organizācijas (NVO) pieteikt projektus, kas palīdzētu Ukrainas krīzes risināšanā.

AIF pārstāve Inese Siliņa skaidro, ka fondam ir pieejams finansējums 11 projektu atbalstam. Pieteikumam nav noteikts termiņš un viena NVO var pieteikt vairāk par vienu pieteikumu vienlaicīgi.

AIF piešķirs finansējumu pilsoniski aktīvai Latvijas iedzīvotāju rīcībai saistībā ar Ukrainā notiekošo karadarbību un tās izraisītajām sekām Ukrainā vai Latvijā.

Biedrībām vai nodibinājumiem ir jābūt neatkarīgiem no publiskām pārvaldēm, politiskajām partijām un reliģiskām organizācijām. Papildus tās nevar būt pēc būtības pielīdzināmas politiskām partijām, reliģiskām organizācijām, kā arī biedrības nevar rīkoties biedru vai dibinātāju profesionālās, komerciālās vai tiešās ekonomiskās interesēs.

AIF projekts nevar būt tieša veida palīdzība bēgļiem, kā pārtikas vai mantu pirkšana, dažādu speciālistu pakalpojumu apmaksa, dzīvesvietas īre. Tomēr AIF projekts var būt cilvēkresursu iesaiste palīdzības sniegšanā, koordinācijas centru izveide, iekārtošana, uzturēšana vai dezinformācijas novēršana.

AIF neatbalstīs projektus, kuros ir iekļauti politiski, militāri vai reliģiski rakstura pasākumi vai ir iekļauti amatieru vai profesionālā sporta vai kultūras pasākumi, izņemot, ja pasākums ir kā līdzeklis mērķa sasniegšanai.

SIF pārstāvis Reinis Lasmanis informē, ka izsludināts arī konkurss "Atbalsts brīvprātīgo darbam". Konkursa mērķis ir stiprināt NVO brīvprātīgā darba aktivitātes pilsoniskā sabiedrības iesaistē ar mērķi palīdzēt Ukrainai un Ukrainas bēgļiem.

Konkursā tiks atbalstīti projekti, kuros paredzētas apmācības par brīvprātīgā darba veikšanu, brīvprātīgā darba koordinēšanas un popularizēšanas pasākumi, sadarbības veicināšana starp brīvprātīgā darbu veicējiem un citām aktivitātēm.

Finansējumu saņems līdz sešām NVO ar brīvprātīgo darba organizēšanas pieredzi. Pieteikuma iesniegšanas termiņš ir 15.marts.

SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce atgādina, ka jebkurš sabiedrības loceklis var pieteikt savu individuālo palīdzību, izmantojot mājaslapu "ukraine-latvia.com" vai zvanot uz palīdzības ukraiņiem Latvijā informatīvo tālruni.

Svarīgākais