Levits: Latvija iestājas par Rietumu visu iespējamo palīdzību Ukrainai

© Kaspars Krafts/F64

Attiecībā uz atbalstu Ukrainai Latvija iestājas par absolūti visu iespēju izskatīšanu, šodien Ukrainas atbalsta mītiņā Rīgā sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

"Es to saku arī saistībā ar Ukrainas prezidenta [Volodomira] Zelenska paziņojumiem pēdējās dienās - esam par to, lai visas iespējas tiktu izskatītas, absolūti visas," uzsvēra Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka Zelenskis piektdien nosodīja NATO lēmumu nenoteikt lidojumiem slēgtu zonu virs Ukrainas, ko Kijeva bija aicinājusi darīt, lai apturētu Krievijas uzlidojumus.

Latvija sarunās, kas ilgst "dienu un nakti", iestājas par Rietumu visu iespējamo palīdzību Ukrainai, pauda Levits.

Viņš arī uzsvēra, ka Krievijas režīma iebrukums Ukrainā ir Vladimira Putina režīma beigu sākums un akcentēja, ka latviešiem nekad nav bijušas ilūzijas par Krievijas režīma agresīvo būtību un agresīvo ideoloģiju.

"Bet tagad ir pamodušies arī Rietumi, pamodusies visa pasaule, un Rietumi sniedz Ukrainai palīdzību - Ukraina ir saliedējusi visus," uzsvēra Valsts prezidents.

Latvija sniedz visa veida atbalstu Ukrainai, tajā skaitā politisku, un mūsu militārais atbalsts izpaužas, sūtot aizsardzības bruņojumu, ekipējumu, "ko ukraiņi lieto šajā karā par dzimteni".

Kā ziņots, lai nosodītu Krievijas Putina sākto karu Ukrainā un atbalstītu Ukrainas tautas cīņu par savas brīvības un demokrātijas saglabāšanu, sestdien Rīgā vairāki tūkstoši cilvēku pulcējušies atbalsta gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Ukrainas vēstniecībai, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumā pie vēstniecības tiek teiktas dalībnieku ar aplausiem sveiktas runas, kurās pausts atbalsts Ukrainai un izteikts nosodījums Putinam.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais