2700 Latvijas iedzīvotāju gatavi savās mājās izmitināt Ukrainas bēgļus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Līdz šim ir saņemtas ziņas no 2700 cilvēkiem, kuri ir gatavi savās mājās izmitināt patvēruma meklētājus no Ukrainas, šodien preses konferencē par Latvijas sabiedrības atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas žurnālistiem atklāja Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Viņa norāda, ka pašlaik ir vairāki darbības virzieni, kuriem tiek pievērsta uzmanība. Piemēram, izveidots vienots atbalsta tālrunis 27280280. Divās dienās šo tālruni ir izmantojuši apmēra 1400 cilvēku. 80% no zvanītājiem ir bijuši Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlas noskaidrot, kā palīdzēt bēgļiem.

Tāpat tika saņemti apmēram 320 transporta pieteikumi, ar kuru palīdzību varētu transportēt patvēruma meklētājus.

Pūce saka, ka Ukrainas iedzīvotāji pārsvarā uzdot sadzīviskus jautājumus, piemēram, kā tikt no Polijas uz Latviju un ko darīt, ja nav naudas.

Viņa norāda, ka Latvijas iedzīvotāji var meklēt informāciju arī mājaslapās - ""www.ukraine-latvia.com", vai "palidziukrainai.lv", kurās ir iespējams gan uzzināt par iespējamajiem veidiem palīdzēt bēgļiem, gan pieteikties šīs palīdzības sniegšanai.

Jau vēstījām, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais