Izveidots bezpeļņas projekts "Create for Ukraine"; aicina iesaistīties māksliniekus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Apvienojot māksliniekus un dizainerus no Latvijas un citām valstīm, pēc radošās aģentūras "Colortime" iniciatīvas Ukrainas atbalstam radīta tirdzniecības platforma "Create for Ukraine", informē projekta pārstāvji.

"Create for Ukraine" ir bezpeļņas projekts, kurā mākslinieki iesniedz savus darbus, savukārt "Colortime" bez atlīdzības tos pārvērš plakātu vai T- kreklu dizainos un drukā sadarbojoties ar uzņēmumu "Printify". T-kreklus un plakātus ar mākslinieku un dizaineru veidotiem tematiskiem uzrakstiem un attēliem iespējams iegādāties internetveikalā.

Visi ienākumi, ieturot nodokļu nomaksai un produktu drukas pašizmaksai nepieciešamo summu, tiks novirzīti Ukrainas Sarkanajam Krustam.

Latviju šajā platformā pārstāv ilustratore Lote Vilma, grafikas dizainers un ilustrators Jānis Andžāns, grafikas dizaineri Jānis Zālītis un Marta Folkmane.

"Šobrīd meklējam jau gatavus darbus, taču ceram, ka, projektam attīstoties, mākslinieki radīs dizainus Ukrainas atbalstam," norāda "Colortime" grafikas dizainers un projekta līdzautors Jēkabs Mucenieks.

Mākslinieki un dizaineri, kas vēlas iesniegt savus darbus, to var darīt gan ar savu vārdu, gan anonīmi, sūtot dizainu ar nosaukumu un īsu aprakstu e-pastā help@createforukraine.com.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

Latvijā

Šodien no plkst. 11 līdz 15 Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā tiks svinēti Ābolu svētki, kuros pulcēsies mājražotāji, stādaudzētāji un augļkopji, konditori un citi tirgotāji, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Kultūras pārvalde.

Svarīgākais