Latvijā organizē humanitārās kravas piegādi uz Krievijas ielenkto uz Mariupoli Ukrainā

© Dmitrijs Suļžics /F64

Biedrība "Vienoti Ukrainai" sadarbībā ar Ukrainas dzelzceļa un metālapstrādes uzņēmumu "Metinevst Holding" organizē humanitārās kravas piegādi uz Mariupoli - Ukrainas daļu, kur šobrīd palīdzības sniegšanai ir vismazākā iespēja, informēja biedrības pārstāvji.

Tiek ziņots, ka, izmantojot savu tehnisko pārsvaru, Krievijas karaspēkam izdevies ielenkt Mariupoli.

Bombardēto un iznīcināto ceļu sistēmas dēļ humanitārās kravas piegāde pa dzelzceļu patlaban ir vēl pieejams veids, kā palīdzību nogādāt līdz šim Ukrainas dienvidaustrumu reģionam, norāda biedrības pārstāvji.

Biedrībā "Vienoti Ukrainai" apvienojušies kosmētikas ražošanas uzņēmums "H.A.Brieger", "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un pārējie Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošās "Skinest Grupp" grupas uzņēmumi, lai varētu nodrošināt humanitārās kravas noformēšanu un organizēšanu.

Atsaucoties uz Ukrainas partneru tiešu lūgumu un atsūtīto nepieciešamo preču sarakstu, biedrības uzņēmumi saviem spēkiem jau ir noorganizējuši vairākas kravas automašīnas ar pārtikas precēm un higiēnas precēm.

Tomēr dzelzceļa transports ļauj transportēt vienlaikus lielu preču daudzumu, tādēļ biedrība "Vienoti Ukrainai" aicina valsts iestādes, uzņēmējus, organizācijas, kurām ir iespēja vai jau sagatavota humanitārā krava, sazināties par šo pieejamo piegādes ceļu no Rīgas līdz Mariupolei.

Preču komplektēšana paletēs notiek Rīgā, Mālu ielā 30, ražotāja "H.A.Brieger" teritorijā. Preču paletes ar kravas automašīnām tiks nogādātas Polijas-Ukrainas pierobežas dzelzceļa stacijā, kur gaidīs Ukrainas partneru vilciens, kas tālāk humanitāro kravu nogādās uz Ukrainas dienvidaustrumiem.

Biedrības partneri Mariupolē aicina iespēju robežās ziedot preces, kas ir sadalītas lielās preču grupās uz paletēm, lielos iepakojumos, jo ārkārtas situācijas dēļ šķirošanas iespējas Mariupolē ir ļoti ierobežotas. Nepieciešamās preču grupas ir konservi, kondensētais piens, cepumi, sausiņi un citi izstrādājumi, cukurs, ātri pagatavojami makaroni un zupas, pirmās palīdzības aptieciņas, higiēnas preces un siltais apģērbs.

Pirmās kravas automašīnas tiks nokomplektētas un ceļā dosies jau 4.martā, bet nākamās nedēļas sākumā plānots komplektēt nākamās. Ukrainas dzelzceļa uzņēmums šobrīd ir noorganizējis trīs kravas vilcienu iespēju saņemt humanitāro palīdzību Polijā.

Kā ziņots, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

Lai atbalstītu Ukrainu un tās iedzīvotājus, daudzi Latvijas uzņēmumi veikuši gan finansiālus, gan preču un pakalpojumu ziedojumus.

Svarīgākais