Policija: Latvijā veiktas huligāniskas darbības saistība ar karu Ukrainā, var atsaukties uz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atrodas Krievijā

© Kaspars Krafts / F64

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā Latvijā veiktas huligāniskas darbības var atsaukties uz Krievijā esošajiem Latvijas iedzīvotājiem, brīdina Latvijas Valsts policija (VP).

VP rīcībā ir informācija, ka atsevišķas personas plāno veikt huligāniska rakstura protesta aktivitātes, kas ir vērstas, piemēram, uz īpašumu bojāšanu, informēja VP.

Policija aicina personas neveikt šādas protesta akcijas, kas ir pretrunā ar Latvijas likumiem un var radīt drošības apdraudējumus. Policisti aicina iedzīvotājus, paužot nosodījumu Krievijas prezidenta Vladimira Putina karam pret Ukrainu, saglabāt mieru, ievērot valstī spēkā esošos likumus un neizvērst nekāda veida huligāniska rakstura darbības ne pret personām, ne pret infrastruktūru.

Policijas klātesamība iedzīvotāju protestu vietās ir tikai un vienīgi sabiedriskās kārtības un drošības nolūkos. Tāpat drošības nolūkos pie konkrētām infrastruktūrām, piemēram, Ukrainas un Krievijas vēstniecībām, patlaban ir liegts novietot dažādus priekšmetus, neatkarīgi, vai tie ir atbalstu izsakoši vai nosodoši.

"Vēršam uzmanību, ka ikkatrai sākotnēji šķietami nevainīgai un protesta vārdā paustai huligāniskai darbībai var būt reālas sekas, kas tajā skaitā var tieši vai netieši atsaukties uz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri šobrīd atrodas Krievijā," norāda policija.

Valsts policija izprot iedzīvotāju emocijas un solidarizējas atbalstā Ukrainas tautai, tomēr likumsargi atkārtoti aicina iedzīvotājus paust atbalstu tiesiskā un likumiskā veidā, pretējā gadījumā policijai būs attiecīgi jāreaģē. Valsts policija nevēlas būt spiesta saukt pie jebkādas atbildības personas, kuras pauž atbalstu Ukrainai, tikai tāpēc, ka tas ir darīts pretlikumīgā veidā.

Jau ziņots, ka šajās dienās vairākās Latvijas pilsētās ir notikuši pasākumi un piketi Ukrainas atbalstam, nosodot Krievijas militāro agresiju.

Tāpat dažās vietās Latvijā arī konstatēti gadījumi, kad personas ir mēģinājušas vai ir veikušas huligāniskas darbības, piemēram, objektus aplejot ar krāsu, demolējot. Vienā gadījumā kā protests kādai ēkai ir izsists logs.

Policija šajos gadījumos veic faktu pārbaudi, ir sākti arī administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī atsevišķos gadījumos sākta izmeklēšana.

Tāpat policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu pēc tam, kad kāds vīrietis ar nelielu āmuru Rīgā bojājis pieminekli padomju karavīriem Uzvaras parkā.

Tāpat Rīgā, Uzvaras parkā esošais piemineklis pagājušajā nedēļā apliets ar Ukrainas karoga krāsām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.