Ukrainas atbalstam "Uzņēmēji mieram" savākuši vairāk nekā pusmiljonu eiro

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kustība "Uzņēmēji mieram" divu dienu laikā ziedojumos Ukrainas atbalstam ir savākusi vairāk nekā pusmiljonu eiro, informē kustības pārstāvji.

Tāpat kustība ir apvienojusi 100 uzņēmumu, privātos uzņēmējus un katru dienu kopā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, "Ziedot.lv" un citiem partneriem turpina sniegt atbalstu, organizējot kravu sūtījumus uz Ukrainu karadarbības skartajiem.

Kustības "Uzņēmēji mieram" pārstāve Ieva Driksna norāda, ka pirmais pusmiljons ir tikai sākums, jo kustības darbība un atbalsts Ukrainai būs ilgtermiņa - karš nebeidzas brīdī, kad tiek pasludināts miers. "Uzņēmēji mieram" komanda paralēli gan organizē kravu piepildīšanu un sūtīšanu, gan aicina arvien jaunus ziedotājus pievienoties kopīgajam mērķim. Saziedotā nauda tiek pārvērsta praktiskās, reālās un tūlīt izmantojamās lietās, kas akūti nepieciešamas Ukrainā - gan karadarbības zonās, gan bēgļiem, gan vēlāk bēgļu atbalstam Latvijā.

Kustības "Uzņēmēji mieram" pārstāvji norāda, ka ir svarīgi ātri, efektīvi un mērķtiecīgi atbalstīt ar tām precēm, kas tieši šobrīd nepieciešams Ukrainā. Kravās tiek likts tas, kas noder karadarbības zonā ievainotajiem - medikamenti, ārstniecības un higiēnas lietas, piemēram, bintes, zāles, žņaugi, arī segas, pārtika pieaugušajiem un bērniem. Ziedojumi tiek izmantoti degvielas nodrošināšanai un citām operatīvajā atbalstā Ukrainā vajadzīgām lietām.

Piemēram, "Uzņēmēji mieram" ar 700 eiro palīdzēja organizācijai "Viegli palīdzēt" iegādāties degvielu, lai zāles, segas, higiēnas preces nogādātu Ukrainā, bet palīdzība 10 000 eiro apmērā centram "Marta" ļaus atbalstīt sievietes-līderes Austrumukrainā, kuras darbojas aktīvākās karadarbības zonās, līdzekļi tiks tērēti pārtikas un medikamentu iegādei.

Sāktā atbalsta iniciatīva radīta, apvienojot spēkus ar Aizsardzības ministriju un Ukrainas vēstniecību Latvijā, kā arī ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām un humanitārās starptautiskās palīdzības organizācijām, platformu "Ziedot.lv" un citiem. Ziedojumi tiek vākti, lai sniegtu praktisku palīdzību, kā arī nākotnē veidotu visaptverošu un koordinētu atbalsta tīklu, kas spēj sniegt tieši tādu atbalstu, kāds ir nepieciešams karadarbības skartajiem Ukrainas iedzīvotājiem.