Rinkēvičs: Eiropa ir spējīga ierobežot Krievijas kuģošanu ES teritoriālajos ūdeņos

© AFP/Scanpix/Leta

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) neizslēdz iespēju valstīm savstarpēji vienoties par kuģošanas ierobežošanu Krievijas kuģiem Eiropas Savienības (ES) valstu teritoriālajos ūdeņos.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" ministrs pauda, ka, lai potenciālo papildu kontekstu dienaskārtībā ir vēl virkne iespēju, turklāt Latvija iestājas par to, ka visas sankcijas jāvērš arī pret Baltkrieviju.

"Zinām, ka, ja Baltkrievijā nebūs tikpat spēcīgs sankciju režīms, tad būs visa veida mēģinājumi tās apiet no Krievijas puses," skaidroja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka notikumi attīstās ļoti strauji un vēl pirms pāris nedēļām nevarēja paredzēt, cik radikālus lēmumus būs spējušas kopīgi pieņemt ES valstis un ASV. Kontekstā ar iespēju Krievijas kuģiem ierobežot kuģošanas iespēju ES valstu teritoriālajos ūdeņos, Rinkēvičs sacīja, ka ir būtiski, lai tas būtu visas ES lēmums.

"Es neizslēdzu dažādus kuģošanas ierobežojumus, bet ir būtiski, lai tas būtu visas ES lēmums, jo, ja to darīs viena valsts, tas būs skaisti, bet bez efekta," sacīja politiķis.

Rinkēvičs uzskata, ka Eiropa ir spējīga ierobežot kuģošanu.

Kā ziņots, Krievija 24.februārī iebruka Ukrainā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.