Valdība atbalstījusi 11,7 miljonu eiro piešķiršanu Covid-19 antigēnu testu iegādei

© Vladislavs Proškins / F64

Valdība otrdien atbalstīja 11,7 miljonu eiro piešķiršanu Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centram Covid-19 antigēna noteikšanas testu un antigēna noteikšanas pašpārbaudes testu iegādei.

Testi nepieciešami izglītības sektorā nodarbinātajiem un skolēniem, kā arī publiskā sektora prioritārajās jomās nodarbinātajiem un Dziesmu un deju svētku kustības amatierkolektīvu dalībniekiem.

Lai arī Dziesmu un deju svētki paredzēti tikai nākamgad, ir nepieciešams pilnvērtīgi īstenot amatierkolektīvu mēģinājumus jau 2022. gada pavasarī, nodrošinot kvalitatīvu svētku programmu sagatavošanas procesu, norāda Aizsardzības ministrija.

Naudu paredzēts ņemt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.