Gerhards: Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai cīņā par valsts neatkarību visos pieejamajos veidos

© Oksana Džadana/ F64

Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai cīņā par valsts neatkarību visos pieejamajos veidos, norādīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Cita starpā Zemkopības ministrija (ZM) uzrunājusi Latvijas pārtikas ražotājus, aicinot tos sniegt atbalstu Ukrainai. Pašlaik ZM aicinājumam atsaukušies AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Karavela", AS "Balticovo", SIA "Cido Grupa" un "Food Union".

ZM turpina apzināt vēl citus Latvijas pārtikas ražotājus, kas būtu gatavi nosūtīt pārtiku Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī strādā pie loģistikas risinājumiem, lai šos pārtikas produktus nogādātu Ukrainā.

Vienlaikus tiek apzinātas iespējas sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas spiesti pamest Ukrainu Krievijas īstenotās karadarbības dēļ un patvērumu radīs Latvijā. Lai to pārrunātu, zemkopības ministrs ticies ar AS "Lido" līdzīpašnieku Gunāru Ķirsonu, kurš apliecinājis uzņēmuma gatavību nodrošināt ar ēdināšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kas ieradīsies Latvijā, kā arī paudis gatavību nosūtīt pārtikas produktus uz Ukrainu.

Krievija 24.februāra rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Lai sniegtu atbalstu Ukrainai un ukraiņiem, vairāki pārtikas ražošanas uzņēmumi izteikuši iniciatīvu ziedot gan finansiālus līdzekļus, gan pirmās nepieciešamības preces un rast dzīvesvietas un darbavietas patvēruma meklētājiem.

Tāpat visi aģentūras LETA aptaujātie pārtikas ražotāji lēmuši pārtraukt jebkādas saistības ar Krieviju.

Svarīgākais