Ceturtdien Saeimas sēde notiks klātienē

© Vladislavs Proškins / F64

Ceturtdien, 3.martā, sasaukta Saeimas sēde, kas pēc ilgāka pārtraukuma notiks klātienē, informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) jau iepriekš pieļāva, ka pirmā sēde klātienē pēc ilgāka pārtraukuma notiks 3.martā līdz ar ārkārtējās situācijas beigām.

Mūrniece norādījusi, ka ceturtdien Saeimā varētu pieņemt likumu, kas nostiprinās iespēju Latvijā uzņemt kara bēgļus no Ukrainas, ļaujot viņiem uzturēties un strādāt Latvijā. Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka no valdības vēl gaidāmais likumprojekts būs atbilstoši sagatavots, lai ceturtdien to varētu pieņemt galīgajā lasījumā.

3.marta sēdes darba kārtībā pašlaik ir iekļauti 26 darba kārtības jautājumi, tajā skaitā par to, lai izskatīšanai komisijās nodotu Nacionālās apvienības virzītos grozījumus gan par izglītību tikai latviešu valodā skolās no 2022.gada septembra, gan par to, ka ne darba sludinājumos, ne darba līgumos nedrīkst iekļaut prasību pēc svešvalodas prasmes, ja tā paredzēta saziņai ar Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem.

Kā ziņots, apmēram pusgadu bez pārtraukuma Saeima strādā attālināti e-Saeimas sistēmā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais