RAKUS un "Latvijas balzams" plāno piedāvāt darbu Ukrainas bēgļiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas bēgļiem, kuri sāk ierasties Latvijā, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) plāno piedāvāt tiem darbu slimnīcā, informē RAKUS.

Darbu plānots piedāvāt ārstiem, māsām, māsu palīgiem, kā arī citam medicīnas personālam.

Vienlaikus slimnīca aicina attiecībā uz Ukrainas valstspiederīgajiem atcelt noteiktos ierobežojumus par valsts valodas zināšanām un profesionālo sertifikāciju.

Kopumā RAKUS ir strādā 4600 darbinieki. Katru gadu slimnīcas piecos stacionāros ārstējas aptuveni 60 000 pacientu, dienas stacionārā vairāk nekā 20 000 pacientu, bet ambulatori veselības aprūpes pakalpojumus šeit saņem vairāk nekā 710 000 pacientu.

Arī alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" un tā māteskompānija dzērienu izplatītājs "Amber Beverage Group" Baltijas valstīs Ukrainas bēgļiem piedāvās vairākus desmitus darbavietu, norāda "Latvijas balzama" pārstāvji.

Tāpat kompānijā norādīja, ka uzņēmumi ir ziedojuši līdzekļus "Ziedot.lv" iniciatīvai "Ukrainas cilvēkiem", kā arī kompānijas ir gatavas koordinēt nepieciešamo preču nodrošināšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem bija jābēg no dzimtenes.

"Latvijas balzama" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns norāda, ka kompānija meklē praktiskas iespējas, kā palīdzēt patvēruma meklētājiem no Ukrainas. "Militārā darbība Ukrainā mums ir nepieņemama, un mūsu mērķis ir piedāvāt palīdzību cietušajiem cilvēkiem," viņš min.

Vienlaikus Geidāns norāda, ka "Latvijas balzams" ražošanā izmanto galvenokārt Eiropas Savienībā iegādātas izejvielas, ko arī plāno darīt turpmāk.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.