Evakuācijas reiss no Ļvovas ar Latvijas valstspiederīgajiem šķērsojis Ukrainas-Polijas robežu

© Kaspars Krafts / F64

Otrais Latvijas valstspiederīgo evakuācijas reiss no Ļvovas uz Rīgu šķērsojis Ukrainas-Polijas valsts robežu un turpina ceļu uz Latvijas galvaspilsētu, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Jau ziņots, ka no Ļvovas uz Rīgu devies otrais Latvijas valstspiederīgo evakuācijas reiss, kurā ir 78 personas.
Savukārt pirmais autobuss no Ļvovas uz Rīgu, ar kuru sestdien ceļā devušies 29 Latvijas valstspiederīgie un desmit viņu ģimenes locekļi, drīzumā ieradīsies Rīgā, informē Beķeris.

Viņš pastāstīja, ka otrais autobuss Rīgā varētu ierasties ap pusnakti.

Savukārt trešais Latvijas valstspiederīgo evakuācijas autobuss patlaban jau atrodas Ļvovā un ceļā uz Rīgu dosies vai nu svētdienas naktī vai pirmdien no rīta, teica Beķeris.

Viņš patlaban nevarēja pateikt, cik cilvēki evakuēsies ar trešo autobusu, vienīgi norādīja, ka to varētu nebūt tik daudz kā otrajā autobusā.

Jautāts, vai tiek plānoti vēl kādi evakuācijas reisi, Beķeris sacīja, ka viss atkarīgs no tā, vai cilvēkiem izdosies ierasties Ļvovā. Iespējas organizēt papildus reisus ĀM ir, un, tiklīdz būs nepieciešams, autobusi tiks nosūtīti.

Ja kādam no Latvijas valstspiederīgajiem neizdodas saviem spēkiem atstāt Ukrainas teritoriju, ĀM aicina nekavējoties sazināties ar ministriju, zvanot uz telefona numuru 26337711, vai arī doties uz Ļvovu, kur ĀM sniedz konsulāro palīdzību.

Kā vēstīts, Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.

Svarīgākais