Sakostā bērna māte: Sunim nepatika, ka Jānītis raud

© Rekurzeme.lv

Priekules pagasta "Caunu" iemītniece Birute Karabauska ir satraukusies, ka viņas ģimenē notikušais medijos varētu būt aprakstīts nepatiesi, ziņo portāls Rekurzeme.lv. No radiem esot dzirdējusi, ka uzrakstīts tas, kas nenotika. Policijas informācija vēsta, ka suns apgāzis ratus, ievilcis bērnu savā būdā un to sakodis. Bērns pašlaik ārstējas slimnīcā.

Sieviete stāsta, ka viņa mēnesi veco bērnu saģērbusi un izvedusi ar ratiņiem laukā, lai pēc tam dotos pastaigā. Pēc brītiņa vīrs Antons sacījis, ka Jānītis ratos raud, un viņa gājusi skatīties. Rati bijuši gabaliņu tālāk un apgāzti, bet bērna tajos nav bijis. Sieviete nesapratusi, ko darīt, sākusi kliegt. Izrādījies, ka bērnu savā būdā ievilcis suns, kas dienā vienmēr esot piesiets. To palaižot vaļā tikai naktīs.

No suņa būdas bērnu izvilcis Antons. Pēc ratiem norautās detaļas Birute spriež, ka tie vilkti prom aiz kulbas.

Negadījums noticis aizvadītajā trešdienā, 8. decembrī, ap pulksten pusdiviem dienā. Izsauktā ātrā palīdzība esot atbraukusi aptuveni pēc stundas. Mediķi konstatējuši, ka bērnam ir virspusēji kodumi augšstilbā un dibenā.

"Mēs bijām skaidrā, alkoholu nebijām lietojuši," apgalvo Birute. Taču atklāj, ka nākamajā dienā pēc nelaimes stresu "noņēmusi" gan.

Jānītis Birutei ir septītais bērns, piedzimis priekšlaikus. Pie viņa slimnīcā vecāki braucot katru dienu, bet tur nepaliekot, jo mājās palikušais mazākais bērns esot tikai gadu vecs.

Ģimene ir trūcīga, bet ne nelabvēlīga, raksturo Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska. Viņa uzticoties domes Sociālā dienesta darbiniecēm, kuru redzeslokā šie cilvēki ir bijuši kā daudzbērnu ģimene, un šajā nelaimes gadījumā nesaskata viņu nolaidību. Savukārt Birute pauž pateicību sociālajām darbiniecēm par morālo atbalstu, kas nekavējoties sniegts.

Iespējams, sunim nepatika bērna raudāšana, spriež Birute. Iepriekš viņš rējis, kad vakaros aiz loga dzirdējis, ka mazais ieraudas, piemēram, mazgāšanas reizēs. Taču citkārt pat gulējis ratiem blakus. Viņa arī nesaprot, kāpēc suns kodis bērnam dibenā, nevis galvā, raksta Rekurzeme.lv.