Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas augstskolas sola palīdzēt Ukrainas studentiem Latvijā

© Oksana Džadana/ F64

Latvijas augstskolas palīdzēs Ukrainas studentiem Latvijā, piedāvājot iespējas dienesta viesnīcās izmitināt bēgļus, ziedojot un citādi atbalstot Ukrainu, informēja Rektoru padomes pārstāvis Jānis Bernāts.

Latvijas Rektoru padome ir solidāra ar Ukrainas tautu un tās sadarbības partneriem, universitāšu un augstskolu studentiem, docētājiem, institūtu pētniekiem un zinātniekiem.

Vienlaikus Latvijas augstskolu rektori aicina Krievijas progresīvo akadēmisko saimi paust skaidru un stingru nostāju, pieprasot nekavējoties pārtraukt uzbrukumu Ukrainā.

Rektoru padomes priekšsēdētāja, profesore Rūta Muktupāvela akcentēja, ka Latvijas augstskolu rektori kategoriski nosoda Krievijas agresiju pret miermīlīgu, mūsdienu demokrātijas un humānisma vērtībās balstītu Eiropas valsti.

"Solidarizējamies ar Ukrainas akadēmisko saimi un apņemamies meklēt iespējas, kā palīdzēt Ukrainas studējošajiem, pasniedzējiem un zinātniekiem," norādīja Muktupāvela.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā no dažādām pusēm ceturtdienas rītā iebrucis Krievijas karaspēks. Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.