Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

"Food Union" Ukrainas iedzīvotājiem ziedos 26 tonnas pārtikas produktu

© Lauris Aizupietis/F64

Līdzīgi kā visa pasaule, “Food Union” grupa ar lielām bažām un satraukumu seko līdzi dramatiskajiem notikumiem Ukrainā. Grupa, kas dibināta Latvijā un šobrīd ir viens no vadošajiem saldējuma tirgus spēlētājiem Eiropā ar tiešu klātbūtni 6 Eiropas valstīs, cer uz ātru karadarbības pārtraukšanu un atgriešanos pie sarunām.

Vienlaikus grupa seko līdzi aktuālajiem Eiropas Komisijas un Latvijas Ārlietu ministrijas lēmumiem un pielāgosies izmaiņām mūsu uzņēmējdarbības skartajās valstīs, lai kādas tās būtu.

“Food Union” Latvijā ir atsaucies Zemkopības ministrijas aicinājumam sniegt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, ziedojot pārtikas produktus 26 tonnu apjomā.

“Food Union” Latvijas ražotnēs ražotie produkti tiek eksportēti uz Ukrainu. Ukraina ir mūsu otrā nozīmīgākā eksporta valsts. Produktu sūtījumus uz Ukrainu mēs vēlētos turpināt, ja tas būs iespējams. “Food Union” eksportē uz vairāk nekā 30 valstīm, no kurām lielākās (pēc eksporta apmēra portfelī) ir Lietuva, Ukraina, Azerbaidžāna, Igaunija, Norvēģija, Dānija, Lielbritānija, Taivāna, Rumānija, Polija un citas. Uz Kaļiņingradu, Krievijā eksportējam saldējumu nenozīmīgā 1% apmērā no visa eksporta portfeļa.

“Food Union” grupa ir Eiropā bāzētu saldējuma, augstas pievienotās vērtības piena produktu, konditorejas un saldēto produktu ražotājs un izplatītājs ar uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā. “Food Union” ieņem vadošās tirgus pozīcijas saldējuma tirgos Baltijas valstīs un Dānijā, spēcīgas pozīcijas Norvēģijā un Rumānijā. Rīgā atrodas “Food Union” saldējuma kompetences centrs, kas izstrādā produktus Eiropas tirgiem