Latvijas pašvaldībām pasniegs Vides ministrijas gada balvu "Ābols"

Šonedēļ jau sesto reizi Latvijas pašvaldībām tiks pasniegtas Vides ministrijas (VidM) gada balvas "Ābols".

Svinīgā balvu pasniegšana notiks 16.decembrī plkst.15 ministrijas telpās. Balvas pasniegs vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis un valsts sekretāra vietniece, Investīciju departamenta direktore Vija Gēme.

VidM rīkotā pasākuma mērķis ir izteikt atzinību pašvaldībām, kuras visaktīvāk piedalās valsts politikas mērķu īstenošanā, realizējot projektus, piesaistot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) un Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, kā arī sekmējot sabiedrības izpratni par vides, ekonomisko un sociālo sfēru vienotību un ilgtspējīgas attīstības nepieciešamību, tās komplekso raksturu.

Projekti tika vērtēti par laika periodu no 2009.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 1.novembrim trīs pretendentu grupās: republikas pilsētu pašvaldības, novadu pašvaldības un novadu pagastu vai pilsētu pārvaldes.

Pretendentus konkursam pieteica SIA "Latvijas Vides investīciju fonds" un VidM struktūrvienības, kuras ir iesaistītas iepriekšminēto projektu finanšu, tehniskā un administratīvajā uzraudzībā.

Paredzētas arī veicināšanas balvas, kas tiks pasniegtas par būtisku finansējuma saņēmēja finansiālo ieguldījumu projektā, par sabiedrības izpratnes un sabiedrības vērtību sistēmas veidošanu attiecībā uz dažādu finanšu instrumentu ieguldījumiem klimata, dabas un vides projektos, kā arī aktīvākajam sadarbības partnerim KPFI un vides infrastruktūras projektu sagatavošanā vai īstenošanā.

Pirmo reizi balvu saņems gada projekta vadītājs.

Pretendentus vērtēja pieteikumu vērtēšanas komisija, kuru vadīja Vējonis.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais