Vairākās slimnīcās sasniegta maksimālā Covid-19 gultu noslodze

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Vairākās Latvijas slimnīcās Covid-19 nodaļās un piemērotajās Covid-19 gultās sasniegta maksimālā Covid-19 gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas dati.

Nedēļas laikā par 2% palielinājies pārprofilēto Covid-19 gultu skaits no 1203 uz 1230. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti citu profilu nodaļās, kā arī specializētajās slimnīcās.

Kopumā pašlaik Covid-19 gultu skaitu noslodze ir 78%, bet Covid-19 intensīvās terapijas noslodze - 69%. Tomēr vairākās slimnīcās, piemēram, slimnīcā "Ģintermuiža", Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) un Jelgavas slimnīcā, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā Covid-19 gultu noslodze pārsniedz 100%.

"Ģintermuižā" gultu noslodze ir 107%, savukārt PSKUS - 101%, bet Jelgavas slimnīcā un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā aizņemtas visas Covid-19 gultas.

Tāpat vairāk nekā 90% Covid-19 gultu noslodze ir Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas Talsu filiālē, ka arī Ludzas medicīnas centrā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Tāpat PKUS un Jelgavas slimnīcā ir pārsniegta Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze, sasniedzot 107% un 100%.

Pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 tiek stacionēti gan Covid-19 nodaļās, kā arī terapijas, ķirurģijas, ilglaicīgās aprūpes, pediatrijas, psihiatrijas un citos profilos. Visbiežāk pacienti ar blakusdiagnozi Covid-19 atrodas terapijas un ķirurģijas profila nodaļās.

Lielākā Covid-19 gultu noslodze pēc reģioniem ir Zemgales plānošanas reģionā un Rīgas plānošanas reģionā, kur gultu noslodze sasniegusi attiecīgi 89% un 86%. Vidzemes plānošanas reģionā gultu noslodze it 73%, Latgales plānošanas reģionā - 70%. Savukārt zemākā Covid-19 gultu noslodze ir Kurzemes plānošanas reģionā - 54%.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.