Aptauja: vai iedzīvotāji pievērš uzmanību e‑vielām pārtikas produktos?

© Andrejs Strokins/F64

Pārtikas produktus ar titāna dioksīdu jeb E171 no 7. augusta vairs nevarēs laist tirgū. Cik daudzi, izvēloties pārtikas produktus veikalos, pievērš uzmanību e-vielu esamībai tajos, skaidroja TV3 raidījums "900 sekundes".

“Kantar” veiktā aptauja liecina sekojošo: teju puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka nepievērš uzmanību e-vielu koncentrācijai pārtikā.

Ceturtā daļa iedzīvotāju ir atzīmējuši, ka cenšas izvairīties no konkrētām e-vielām noteiktos produktos, bet piektā daļa ir norādījuši, ka izvēloties produktu, parasti izlasa tā sastāva aprakstu uz etiķetes un cenšas izvēlēties to, kurš nesatur vai satur pēc iespējas mazāk e-vielu.

Tikmēr 2% iedzīvotāju ir norādījuši, ka nav informēti par e-vielām pārtikas produktos, savukārt 1% atzīmēja, ka ikdienā neiegādājas pārtikas produktus. Vēl 3% nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais