Latvijas Banka cīņas zāli īrēs par 3193 latiem

Latvijas Banka noslēgusi 3193 latu vērtu līgumu ar biedrību "Latvijas aikido federācija" par tuvcīņas sporta zāles nomu Rīgā nākamajam gadam, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums par noslēgto līgumu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" paskaidroja Latvijas Bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis, tuvcīņas jeb profesionāli lietišķās sagatavotības treniņnodarbības ir daļa no Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes darbinieku sagatavotības nodrošināšanas kopš 1993.gada. Tuvcīņas prasmes nepieciešamas, lai saņemtu vai atjaunotu valstī šāda darba veicējiem prasīto apsardzes darbinieka sertifikātu.

Centrālajai bankai Rīgā savu piemērotu telpu tam nav, tādēļ arī zāle tiekot nomāta.

Saskaņā ar Latvijas Bankas mājaslapā publicēto iepirkuma specifikāciju, tuvcīņas sporta zālei jābūt aprīkotai un tik lielai, lai tajā vienlaicīgi varētu darboties vismaz 15 darbinieki. Tuvcīņas sporta zāle tiks izmantota četras reizes nedēļā no plkst.13 līdz 15.

Kopējais stundu skaits, ko Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes darbinieki gada laikā pavadīs tuvcīņas sporta zālē, ir 336. Tādējādi vienas stundas maksa ir aptuveni 9,5 lati.

Turklāt sporta zālei jābūt aprīkotai ar mīksto grīdas segumu, "zviedru sienu", pievilkšanās stieni, līdztekām, pildbumbām, tuvcīņas lellēm, boksa maisiem, kā arī speciālo palīginventāru, piemēram, nūjām, stekiem, roku dzelžiem, koka nažiem un koka pistolēm.

Svarīgākais