Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Ar Latvijas paralimpiskās komandas karognesējiem tikās arī prezidenta kundze

© Romāns Kokšarovs / F64

Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze šodien svinīgā pasākumā Rīgas pilī veltīja ceļavārdus Latvijas ratiņkērlinga sportistiem Poļinai Rožkovai un Ojāram Briedim, kuri izvēlēti par Latvijas paralimpiskās komandas karognesējiem ziemas paralimpiskajās spēlēs Pekinā, kā arī visai Latvijas delegācijai.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, valsts pirmā amatpersona norādīja, ka Latvijas sportistu atgriešanās Ziemas Paralimpiskajās spēlēs ir svarīgs brīdis.

"Jūs visu laiku trenējāties paralimpiskajām spēlēm un ieguvāt ceļazīmi uz Pekinu. Tas, protams, prasīja no jums ārkārtīgi lielu piepūli, ārkārtīgi lielu koncentrēšanos, bet rezultāts ir. Mūsu labās domas būs vienmēr ar jums. Mēs Latvijā dzīvosim līdzi un celsimies arī nakts vidū, lai redzētu izšķirošās spēles," norādīja prezidents.

Savukārt Levite, kas ir paraolimpiskās kustības patronese, novēlēja sportisiem saņemt medaļas jeb vietu, kas viņus apmierina un kas godīgi atspoguļo ieguldīto laiku un spēku. Tāpat viņa novēlēja piedzīvot pozitīvas emocijas, kas ļaus turpināt censties sportā, kā arī ikdienā tikt pāri dzīves lielajām un mazākām grūtībām.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā norisināsies no 4.marta līdz 13.martam. Latviju šajās spēlēs pēc 16 gadu pārtraukuma pirmo reizi pārstāvēs komandu sporta veida - ratiņkērlinga - izlase astoņu cilvēku sastāvā.