Lidostā Rīga, izņemot atsevišķus reisus, visi lidojumi ar nelieliem kavējumiem notiek pēc saraksta

Lidostā Rīga', izņemot atsevišķus aviokompānijas AS ''airBaltic Corporation'' (''airBaltic'') avioreisus, lidojumi, tiesa, ar pārdesmit minūšu kavēšanos, notiek pēc saraksta, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja VAS ''Starptautiskā lidosta Rīga'' preses pārstāvis Mārtiņš Langrāts.

Viņš precizēja, ka pašlaik atcelti pieci "airBaltic'' reisi - divi uz Somiju un uz Tartu, Kaļiņingradu un Kišiņevu. Tas neesot saistīts ar laika apstākļiem lidostā "Rīga".

''airBaltic'' Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags "Nozare.lv'' skaidroja, ka aviokompānija izpilda 150 reisus dienā uz 80 gala mērķiem - Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS valstīs, kuros katrā ir savi laika apstākļi - tie var būt mīnus 30 vai pat plus 30 grādi. Atsevišķu reisu atcelšana šodien ir notikusi vakardienas laika apstākļu iespaidā - ja pusotras dienas snigšanas un lielā sānvēja dēļ lidmašīnas no Rīgas nevarēja izlidot, tad tās nevarēja atgriezties arī atpakaļ.

Streika dēļ jau otro nedēļu vispār ir atcelti aviokompānijas ''Finnair" reisi.

Jau rakstīts, ka ''airBaltic'' šodien atcēlusi septiņus ielidojošos un divus izlidojošos avioreisus no VAS ''Starptautiskā lidosta Rīga'', biznesa portālu "Nozare.lv'' informēja lidostas uzziņu dienestā.

Atcelti ielidojošie reisi no Kišiņevas, Gēteborgas, Kaļiņingradas, Tartu, kā arī no Somijas pilsētām Vaasa, Lapēnrantu un Kūpio. Savukārt izlidojošie reisi atcelti tikai divi - uz Kišiņevu un Gēteborgu.

"Nozare.lv" neizdevās sazināties ar ''airBaltic'' preses pārstāvi, lai uzzinātu, kāpēc atcelti reisi. Arī lidostas uzziņu dienestā neko sīkāk nevarēja paskaidrot par Latvijas aviokompānijas reisu atcelšanas iemesliem, vien piebilda, ka citu aviokompāniju reisi nav atcelti un tie lido pēc grafika.

Jau vēstīts, ka 10.decembrī aviokompānijas no starptautiskās lidostas Rīga kopumā atcēla 15 izlidojošo reisu. Tostarp laikapstākļu dēļ ''airBaltic'' atcēla reisus uz Tallinu, Briseli, Berlīni, Oslo un Stokholmu, kā arī Kopenhāgenu, Viļņu un Domodedovas lidostu Maskavā.

Svarīgākais