Svētdien prognozē mazākus nokrišņus; kādas ir pirmās prognozes par nākamo nedēļu?

© Gatis Rozenfields/F64

Svētdien nokrišņu būs mazāk un debesis brīžiem skaidrosies, tomēr palaikam gaidāms sniegs un lietus, pūtīs brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš.

Dažviet Vidzemē snigs stipri. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 11-16 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi.

Rīgā dažbrīd gaidām nokrišņi un saules stari, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 995 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 1001 hektopaskālam Latgalē.

Pirmdien un otrdien gaidāmi nokrišņi no nākamā ciklona, vējš brīžiem pierims un gaisa temperatūra naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles. Savukārt naktī uz trešdienu un ceturtdienu vietām, kur debesis skaidrosies, gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -10 grādiem un pat vēl nedaudz zemāk.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi arī nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laikapstākļi - brīžiem nokrišņi, dažās dienās laiks kļūs siltāks, bet naktīs temperatūra daudzviet noslīdēs zem nulles.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.