VID jau jūlijā attiecās no savu darbinieku veselības apdrošināšanas

Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau no šā gada 1. jūlija lauzis darbinieku un ierēdņu veselības apdrošināšanas līgumus, kas noslēgti ar apdrošināšanas AS "BTA".

Līgumu darbība pārtraukta finansējuma trūkuma dēļ, atzīmē VID.

VID pagaidām nekonkretizē, kāda summa tērēta apdrošināšanas polisēm.

Kā zināms, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien uzdeva pārtraukt veselības apdrošināšanu par valsts līdzekļiem valsts pārvaldes iestādēs.

Dombrovskis nosūtījis rezolūciju visiem ministriem, Valsts kancelejas vadītājai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam, kurā aizliegts slēgt jaunus veselības apdrošināšanas līgumus un uzdots pārtraukt sāktās iepirkuma procedūras.

Vienlaikus ar rezolūcijas starpniecību pieprasīts nekavējoties veikt nepieciešamās darbības, lai lauztu noslēgtos līgumus, vienojoties ar apdrošinātāju par līguma laušanu un ieguldīto valsts finanšu līdzekļu atgūšanu, vai arī vienoties ar valsts iestādes darbiniekiem, ka iegādātās veselības apdrošināšanas polises tiek apmaksātas no viņu personīgajiem līdzekļiem, veicot proporcionālu ikmēneša atvilkumu no mēnešalgas līdz polises derīguma termiņa beigām.

Rezolūcija nosaka, ka līdz 16.oktobrim valdības vadītājam jāiesniedz detalizēta informācija par veiktajām darbībām veselības apdrošināšanas līgumu laušanā un kopējo summu, kas tiks atgriezta atpakaļ valsts budžetā.

Līdz 2.oktobra plkst.12 visiem ministriem un KNAB vadītājam Valsts kancelejā jāiesniedz ministriju, kā arī padotībā un pārraudzībā esošo valsts tiešās pārvaldes iestāžu noslēgtie un joprojām spēkā esošie līgumi par veselības apdrošināšanas pakalpojumu iegādi.

Svarīgākais