Šodien stājas spēkā pirmie atvieglojumi epidemioloģiskajās prasībās

© Oksana Džadana/F64

Šodien stājas spēkā vairāki atvieglojumi, kas skar izglības iestādes un tirdzniecību, paredz valdībā apstiprinātie noteikumi.

Portāls NRA jau rakstīja, ka valdība atbalstīja Veselības ministrijas (VM) piedāvāto trīs soļu plānu pakāpeniskai un atbildīgai drošības pasākumu mazināšanai. Pirmais solis tiek sperts jau šodien, atvieglotojot atsevišķas prasības izglītības iestādēs un tirdzniecībā.

Proti, bērni un jaunieši bez ierobežojumiem var doties “zaļajā” vidē, kā arī bez sertifikātu vai testu rezultātu uzrādīšanas piedalīties interešu izglītības, amatieru un sporta aktivitātēs.

Jau no 14. februāra skolēniem un pedagogiem, kuri kļuvuši par Covid-19 slimnieka kontaktpersonām, nepiemēro karantīnas nosacījumus; no 16.februāra līdzīgu kārtību attiecināta arī uz pirmsskolām. Vielaikus skolēnu un skolotāju drošībai izglītības iestādēs saglabāsies visaptveroša testēšana.

Savukārt tirdzniecības vietas no šodienas var strādāt bez darba laika ierobežojumiem.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais