Mediķi kritizē tiesneses salīdzinājumu par medmāsu atbildību

Latvijas Māsu asociācija un Latvijas Ārstu biedrība ir sašutušas par tiesneses publiski pausto attieksmi pret medmāsām. Minētās organizācijas vēstulē tieslietu ministram un Augstākās tiesas priekšsēdētājam aicina atturēties no viedokļa izpausmēm, kas pastiprina sabiedrības šķelšanos un rada savstarpēju neuzticību un agresiju.

Iemesls šādam lūgumam ir Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas Zitas Kupces raidījumā "de facto" teiktais, ka nevar salīdzināt tiesnešu un medmāsu atbildību, turklāt, "ja dzīve piespiestu, viņa par medmāsu strādāt varētu, bet medmāsa par tiesnesi, jādomā, nevarētu".

Vēstulē tiek uzsvērts, ka krīzes ietekmē māsām un ārstiem tika atņemtas iepriekš sniegtās garantijas, ka viņu algas palielinās attiecīgi līdz 1,8 un 2,5 reizēm pret vidējo valsts algu, un patlaban pieredzējušas māsas alga ir krietni mazāka par vidējo valstī.

Savukārt "tiesneši, kuru alga jau tā ir daudzkārt lielāka, šobrīd apzināti balansē uz konstitucionālās krīzes robežas Latvijā", teikts vēstulē.

Latvijas Māsu asociācija un Latvijas Ārstu biedrība atgādina, ka ārsts mācās sešus gadus augstskolā un vismaz četrus vai piecus gadus rezidentūrā, turklāt tiesneša lēmumus var pārsūdzēt augstākā instancē, bet ārstu kļūdas cena ir cilvēka dzīvība.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais