Laika apstākļu dēļ kavējas preču piegādes veikaliem

Saistībā ar laika apstākļiem Latvijā kavējas preču piegādes veikaliem, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja aptaujātie mazumtirgotāji.

Preču piegādes par aptuveni divām stundām kavējas aptuveni ceturtajai daļai no visiem "Rimi Latvia" veikaliem. Pārējiem veikaliem piegādes notiek pēc noteiktā grafika, informēja veikalu tīkla Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Eniņa, norādot, ka, turpinot snigt, piegāžu kavēšanās vakarā varētu būt ilgāka.

No Lietuvas preču piegādes patlaban notiek laikā, savukārt no Igaunijas tās kavējas. Importa preču piegādes no Eiropas, piemēram, Francijas, kavējas par aptuveni vienu dienu. "Taču patlaban visas preču grupas veikalos ir pieejamas," uzsvēra Eniņa.

Arī "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš atzina, ka vērojamas laika nobīdes piegādes mašīnām. "Preču piegādes automašīnas lielākoties brauc no Rīgas ar mazāku braukšanas ātrumu, līdz ar to pavadot ilgāku laiku ceļā," sacīja Andiņš.

Īpaši kavējumi vērojami Vidzemē, Ziemeļvidzemē un Latgalē. Piemēram, Ludzā vakar bija neizbraucama iela, kas pieveda pie preču izkraušanas vietas veikalā, līdz ar to preces veikalā ienest nācās pa apmeklētājiem paredzēto ieeju, stāstīja Andiņš.

Pēc viņa teiktā, Rīgā preču piegādes notiek operatīvāk un nav vērojami lieli kavējumi. Tāpat arī tranzīta kravām nav būtisku kavējumu, jo maģistrālie autoceļi tiekot regulāri tīrīti.

Svarīgākais