Bērnu slimnīca apkopojusi janvāra datus par bērniem, kas vērsušies pēc palīdzības saistībā ar Covid-19

© Oksana Džadana/ F64

Janvārī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā saistībā ar Covid-19 pēc palīdzības kopumā vērsušies 460 bērni, taču vairumā gadījumu ārsti tikuši galā 24 stundu laikā, piektdien Veselības ministrijas diskusijā skaidroja Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre.

Velkot paralēles ar citviet novēroto, mediķe sacīja, ka arī Bērnu slimnīcā, salīdzinājumā ar līdz šim pieredzēto, omikrona paveida izplatības laikā daudz vairāk pēc palīdzības vēršas tieši bērni.

Vienlaikus bērni, kuriem slimības gaita ir tik smaga, ka ir nepieciešama stacionēšana, ir tikai aptuveni ceturtā daļa no šiem 460. Turklāt stacionētie bērni atrodas nevis intensīvās terapijas, bet gan infekciju nodaļās.
"Pārējie, aptuveni 75% no tiem, kuri ierodas šeit pēc konsultācijas un parādīt savu bērnu veselības aprūpes speciālistiem, ir tādi, kuri mierīgi var pēc tam doties un ārstēties mājās," stāstīja mediķe.

Kā vēstīts, Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati par 8.februāri, kad stacionēts bija kopumā 1051 Covid-19 pacients, liecina, ka bērnu un jauniešu vecuma grupās, proti, vecumā līdz 19 gadiem bija kopumā 25 stacionēti Covid-19 pacienti, no kuriem vienam slimības gaita bija smaga.

Vairums stacionēto pacientu, pēc NVD datiem, bija vecuma grupās no 80 līdz 89 gadiem un no 70 līdz 79 gadiem, kur slimnīcās ievietoto ar Covid-19 slimo skaits bija attiecīgi 158 un 132.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.