Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ vārda dienas svin Jūlijas un Zanes; Kādas īpašības piemīt šo vārdu īpašniecēm?

© Dmitrijs Suļžics / F64

Nākamnedēļ vispopulārākais vārds ir Jūlija, 16.februārī Latvijā vārda dienu svin 7628 Jūlijas. Un 19.februārī vārda dienu svin 5096 Zanes.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Iedzīvotāju reģistra statistikas dati liecina, ka no kalendārā iekļautajiem personvārdiem nākamnedēļ vispopulārākie vārdi ir Jūlija (7628) un Zane (5096).

Jūlija paļaujas uz sevi, ir asprātīga, prot izkļūt no jebkuras situācijas. Vērīgi seko savu naidnieku rīcībai. Pārkož nevienu vien cietu riekstu. Pieder pie sievietēm, kuras dzīvo šodienai un par rītdienu nedomā.

Zane ir emocionāla, erotiska, Šarmanta. Meklē ideālu vīrieti, kuru reti sastop, jo vīrietim reizēm bail no Zanes elektrizētās būtības. Kā gājputns, kas apmetas kuģa mastā okeāna vidū, lai atpūtinātu spārnus, arī Zane ap emocijām uzvelk ko līdzīgu aizsargplēvei. Taču Zanei ilgi nav lemts atpūsties, un Dievs viņai atkal dāvā mīlestību. Jo mīlestībai nekas nepieder, un tā pati arī negrib kādam piederēt! Taču Zane var būt izcili lietišķa, diplomātiska un loģiski prot veidot labu atmosfēru ap sevi. Gadiem ejot, Zane smalki virzās pa kāpnēm augšup, koncentrējas; viņas enerģija tad līdzinās mežā sprukušas uguns rotaļai. Kaut gan Zane nekad pa īstam nejokojas pati ar sevi. Trausli un noslēpumaini pavedieni aužas ap Zanes būtību.

No nākamnedēļ kalendārā iekļautajiem vārdiem populāri ir arī vārdi Valentīns (1975), Vitauts (585) un Olafs (508). Savukārt visretāk Latvijā izplatīti tādi nākamnedēļ kalendārā iekļauti personvārdi kā Smuidris (5), Olavs (15), Smuidra (28), Kora (28), Konstance (44) un Zuzanna (51).

Vēl vārda dienu nākamnedēļ svin 361 Kintijas, 196 Alvili, 166 Donati, 142 Aloizi un 113 Džuljetas.