Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka 20 eiro pabalsts ir nepietiekams

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Lai mazinātu izdevumus, kas saistīti ar energoresursu un ar to saistīto pakalpojumu sadārdzinājumu, par laiku no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. aprīlim vairākas iedzīvotāju grupas saņems 20 eiro ikmēneša pabalstu. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, vai ar šādu summu ir gana.

Pensijas vecumu sasniegušām personām, cilvēkiem ar invaliditāti, tostarp cilvēkiem ar ļoti smagu invaliditāti, un apgādnieku zaudējušajiem tiks izmaksāts atbalsts 20 eiro mēnesī, bet vai ar to ir gana?

16% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem uzskata, ka valsts piešķirtais atbalsts energoresursu un ar to saistīto pakalpojumu sadārdzinājuma mazināšanai - 20 eiro mēnesī - kopumā ir pietiekams.

Savukārt vairākums jeb 77% iedzīvotāju uzskata, ka šāda apmēra atbalsts ir nepietiekams.

7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais