Aicina piepildīt 20 smagi slimu bērnu sapni

Jau piekto gadu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sadarbībā ar tās atbalstītājiem aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties labdarības akcijā "Dāvāsim sapni!" un piepildīt 20 smagi un nedziedināmi slimu bērnu sapni.

Akcija jau sākusies - no 6.decembra līdz nākamā gada 31.janvārim savu artavu var ziedot portālā ziedot.lv vai zvanot pa ziedojumu tālruni 90006582.

"Mūsu mazo pacientu lielāko vēlēšanos - būt veselam - piepildīt nav iespējams, taču katra bērna sirsniņai ir arī kāds mazāks sapnītis, kuru kopīgiem spēkiem varam īstenot", ir pārliecināta Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja daktere Anda Jansone.

Aptaujājot bērnus par tām lietām, kas spētu patiesi viņus iepriecināt, lielākoties saņēmām atbildi, ka tā ir atpūtas un rehabilitācijas nometne trīs dienu garumā. Saziedojot 25 tūkstošus latu, mēs spējam noorganizēt šādu nometni 20 smagi slimiem bērniņiem un viņu ģimenes locekļiem - brāļiem, māsām un vecākiem, kopumā - ap 80 cilvēkiem.

Gadījumā, ja saziedotā summa pārsniegs nometnes organizēšanai nepieciešamo finansējumu, atlikušos līdzekļus plānots izmantot konkrētām biedrības aprūpē esošo bērnu vajadzībām - specializētajai pārtikai, mobilai medicīniskajai aparatūrai un piederumiem, kas ļauj nedziedināmi slimu bērnu aprūpi īstenot mājas apstākļos, nevis slimnīcā.

Aicinot ziedot šim mērķim, gribam atgādināt, ka slimība un nāve ir tēmas, no kurām cilvēki runājot cenšas izvairīties, jo ir nepanesami grūti ikdienā būt līdzās nedziedināmi slimam bērnam. Tas prasa milzu psiholoģisko un fizisko izturību, diemžēl arī valsts atbalsts šai jomai ir nepietiekams. Organizējot nometni un tās darbā ieliekot savus spēkus, enerģiju un sirdsdegsmi, mēs apzināmies, ka kādiem no mazajiem pacientiem šis notikums var būt pēdējais viņu dzīvē.

Svarīgākais