Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš turpina uzsvērt: labākā aizsardzība pret Covid-19 ir balstvakcinācija, pareizu masku nēsāšana un bieža testēšanās

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Cīnoties ar Covid-19 pandēmiju tās pašreizējā stadijā, būtu nepieciešams pievērst pēc iespējas lielāku uzmanību individuālajai aizsardzībai, tādējādi virzoties prom no no kolektīviem ierobežojumiem, pēc otrdienas valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš pauda, ka katram cilvēkam ir jāsaprot, ka labākā aizsardzība pret Covid-19 ir balstvakcinācija, pareizu masku nēsāšana un bieža testēšanās.

"Mums ir jāvirzās prom no sabiedrības ierobežojumiem, no ekonomikas ierobežojumiem, kas mums ļoti dārgi maksā, uz individuālu aizsardzību, kas mums nemaksā dārgi, mēs to varam izdarīt, mēs varam šādā veidā kā citas Eiropas valstis savā ziņā sadzīvot ar šo [vīrusu], stiprinot savu individuālu un līdz ar to arī savu kolektīvo aizsardzību bez nevajadzīgi liekiem ārējiem ierobežojumiem. Tas ir tas virziens, kurā es uzskatu, ka mums ir jāiet un pēc iespējas straujāk," sacīja premjers.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets par iespējamie epidemioloģiskās drošības ierobežojumu atvieglojumiem plāno spriest nākamnedēļ, 15.februārī. Vienlaikus premjers pēc otrdienas valdības sēdes žurnālistiem atklāja, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavs valdības sēdi par šo jautājumu sasaukt arī agrāk.