Pavļuts sola kompensāciju no vakcīnas mirušā tuviniekiem

© Dāvis Ūlands/F64

"Mūs sasniegusi ziņa, ka no vairāk nekā 1,29 miljoniem pret C19 vakcinēto ir cilvēks, kurš miris no ārkārtīgi retas vakcīnas blakusparādības. ZVA pēc rūpīgas izpētes ir apstiprinājusi ticamu saikni," vēsta veselības ministra Daniela Pavļuta ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter"

Portāls NRA jau rakstīja, ka ZVA paziņojusi, ka viens letāls gadījums ir ticami saistāms ar vakcīnas Vaxzevria (iepriekš zināma kā Covid-19 vakcīna AstraZeneca) lietošanu. Izvērtēto blakusparādību ziņojumu par personas vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem letālu gadījumu septītajā dienā pēc Covid-19 vakcīnas Vaxzevria pirmās devas saņemšanas ZVA saņēma 2021.gada 21.jūlijā. Vakcinācija veikta 2021.gada aprīlī. Vairāk lūdzu lasiet šeit

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību. Neapšaubāmi valdība izmaksās kompensāciju tuviniekiem, " sola D. Pavļuts.

Tiesa, pagaidām vēl nav pieņemti MK noteikumi, kā varētu tikt piešķirta kompensācija gadīdījumos, kad Covid-19 vakcīnas blakusparādības cilvēkam ir izraisījušas smagu vai vidēji smagu kaitējumu veselībai vai dzīvībai. Noteikumu projekts līdz 7. februārim bija nodots sabiedriskai apspriešanai. Šī likumprojekta redakcijā maksimālais kaitējums ir noteikts 142 290 euro apmērā.

Svarīgākais