Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs: Ierobežojumi un sertifikāti palīdz mazināt inficēšanās gadījumu skaitu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Covid-19 slimnieku skaits ir ļoti liels, turklāt stacionēto pacientu skaits ir sasniedzis 1000 un arī intensīvās terapijas nodaļās ir ievērojams noslogojums, tādēļ jebkāds faktors, kas ceļ saslimstību un stacionēto skaitu, kā, piemēram, ierobežojumu atcelšana, šobrīd nebūtu pareizais virziens, skaidroja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēnijs Kalējs.

Viņš uzskata, ka esošie ierobežojumi un sertifikātu sistēma tomēr palīdz mazināt inficēšanās gadījumu skaitu un līdz ar to arī stacionētu pacientu apmēru.
"Ja tas darbojas, tad būtu jādara viss, lai pacienti nenonāktu slimnīcās," uzsver Kalējs.
Tāpat biedrības vadītājs vērš uzmanību, ka pašlaik ir arī ievērojams karantīnā vai prombūtnē esošo mediķu skaits. To kopējais apmērs esot aptuveni 500, kas savukārt slimnīcām liek meklēt dažādus veidus, kā turpināt nodrošināt aprūpi. Tādēļ arī darbs tiekot organizēts tā, lai prombūtnē esošo mediķu vietas varētu nosegt citu nodaļu kolēģi.

Jau ziņots, ka patlaban gan no opozīcijas, gan koalīcijas politiķiem izskan aicinājumi vai nu jau šobrīd sākt domāt par ierobežojumu atcelšanu, vai vismaz gatavoties tai. Piemēram, opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti sagatavojuši likumprojektu, kas paredz pārtraukt Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta lietošanu Latvijā.

Arī valdība paziņojusi, ka plāno februāra laikā lemt par izejas no Covid-19 pandēmijas pasākumu stratēģiju, izvērtējot visus drošības pasākumus. Kā vēstīja TV3, savukārt vairākas mediķu un pacientu organizācijas Veselības ministrijas veselības nozares stratēģiskās padomes sēdē aicinājušas vēl vismaz dažas nedēļas nemīkstināt Covid-19 ierobežojumus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.