Policija veic resorisko pārbaudi par Latvijas Televīzijas darba traucēšanu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Valsts policija (VP) sākusi vairākas pārbaudes par Covid-19 ierobežojumu protestētāju akcijām Rīgā, tostarp, Latvijas Televīzijas (LTV) darba traucēšanu.

Policija saistībā ar apzinātu nesaskaņotu pulcēšanos piketos gan pie Ministru kabineta, gan pie LTV, kā arī citviet Rīgā šodien ir konstatējusi vairākus pārkāpumus, informēja VP.

Patlaban sāktas vairākas resoriskās pārbaudes saistībā ar nesankcionētu pulcēšanos, neatļautu skaņu iekārtu izmantošanu un citiem pārkāpumiem. Savukārt par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir noformēti vairāki administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Tāpat policija sākusi resorisko pārbaudi par LTV darba traucēšanu, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizvien grupa indivīdu turpina pārvietoties pa Rīgas teritoriju, īstenojot nesaskaņotas pulcēšanās aktivitātes.

VP strādā sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju. Likumsargi atrodas pulcēšanās vietās un rīkojas atbilstoši situācijai - uzraugot, lai tiktu nodrošināta sabiedriskā kārtība un drošība, ikdienas satiksmes plūsma un, galvenokārt, lai neasinātos situācija.

Patlaban situācija tiekot kontrolēta.

Protesta akcijas ir konstatētas ar tehniskajiem līdzekļiem, tāpēc iegūtie materiāli vēlāk tiks analizēti un vērtēti.

Policija aicina pārtraukt šīs darbības, nepulcēties un vienlaikus atgādina, ka administratīvā pārkāpuma nepārtraukšanas gadījumā policijai ir tiesības personas aizturēt.

Jau ziņots, ka šodien vairāki desmiti cilvēku bija pulcējušies pie valdības ēkas Rīgā, kur protestēja pret Covid-19 ierobežojumiem.

Salīdzinoši mazāks un mierīgāks protests rosinājās pie Prezidenta pils.

Pasākuma rīkotāji atbalstītājus pamatā organizēja sociālajos tīklos. No organizatoru paustā noprotams, ka viņi iedvesmojušies no Kanādā notiekošā "Brīvības konvoja", kurā cilvēki iebilst pret valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem.

Tāpat protestētāji kā "pie melu medija" ar automašīnām ieradušies Zaķusalā pie LTV ēkas. Tur protestēji pie galvenās ieejas radījuši troksni no automašīnu signāliem un ar roku darbināmas sirēnas, kā arī izmetuši dūmu sveci.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais