Ūdensvada plīsums paralizē Carnikavu

Slēgta skola un bērnudārzs, auksti dzīvokļi un ūdens trūkums – šādus pārdzīvojumus Carnikavas iedzīvotājiem sagādājis centrālā ūdensvada plīsums. Novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica sola, ka neērtības tiks novērstas iespējami drīz, taču precīzu laiku minēt atturas.

"Ūdensvads plīsis trīs vietās, Komunālservisa darbinieki to laboja līdz pusnaktij. Esam nodrošinājuši iedzīvotājiem visu, ko varam," vakar pēcpusdienā Neatkarīgajai stāstīja D. Jurēvica. Viņa norāda, ka ūdens padeves vads plīsis arī pagājušās ziemas stiprajā salā. Šogad nelaime atkārtojusies, jo dome stipri novecojušo ūdens apgādes sistēmu nav paspējusi pilnībā salabot. Rekonstrukcija, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fondu finansējumu, veikta tikai daļēji. Nav izslēgts, ka līdzīgus pārdzīvojumus carnikaviešiem šoziem nāksies pārciest vēlreiz.

Vairākās Carnikavas vietās dome izvietojusi sausās tualetes, savukārt tiem, kuri nevar aiziet pēc tehniskā ūdens, to ar ugunsdzēsēju auto pieved pie namdurvīm.

"Man piezvanīja dēls un teica, ka skola atcelta. Pēc brīža zvanīja radi un stāstīja, ka ūdens no asfalta burtiski šļācies ārā. Kad aizbraucu mājās, lielveikalā visi stāvēja un pirka dzeramo ūdeni. Es arī desmit litrus aizstiepu. Tā noguru, ka pēc tam dakšu nevarēju ielikt mutē," stāsta carnikaviete Ināra. Viņa pukojas, ka ūdensvada plīsuma dēļ dzīvoklim atslēgta arī apkure. Novada domes priekšsēdētāja paskaidro, ka siltums mājās pazudis pašu iedzīvotāju dēļ. "Kāds gudrinieks nepadomājot nolej ūdeni, kas apkures sistēmā, un tāpēc ir auksti. Esam apzinājuši mājas, kurās nestrādā apkure, un ūdens krājumus atjaunojuši," saka D. Jurēvica.

Iedzīvotāju vidū izplatījušās baumas, ka remontdarbu laikā strādnieki pārrāvuši gāzes vadu, taču domes vadītāja šo faktu kategoriski noliedz.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais