Krīgers: Jo mazāk valsts vara naudu ņems no cilvēku maciņiem, jo cilvēki būs priecīgāki

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) Pēteris Krīgers vēlas, lai iedzīvotāji Ziemassvētkus varētu sagaidīt labā garastāvoklī un lai visiem pietiktu naudas, par ko nopirkt piparkūkas un karstvīnu.

Ar šādu Ziemassvētku noskaņu šodien atklāja LBAS organizēto tautas sapulci Rīgā, Esplanādē.

Jo mazāk naudu valsts vara ņems ārā no cilvēku maciņiem, jo cilvēki būs priecīgāki, sacīja Krīgers. Pēc viņa domām, "tauta atkal palikusi maliņā, tā nevienu neinteresē". Politiķus nesatrauc cilvēku aizbraukšana uz ārzemēm, viņu interesē tikai tas, ko teiks Eiropas Savienība un starptautiskie aizdevēji, saka LBAS priekšsēdētājs.

Krīgers uzskata, ka par krīzes sekām būtu jāmaksā tiem, kuri to izraisīja, nevis vienkāršajiem iedzīvotājiem.

Pēc Krīgera savas runas teica dažādu arodbiedrību pārstāvji un uzņēmēji.

Latvijas Industriālo nozaru arodbiedrības priekšsēdētāja Rita Feifere norādīja, ka "mēs dzīvojam pēc Leņina danču grāmatas" - viens solis uz priekšu, divi atpakaļ. Valdība bieži izplatot melus par to, ka arodbiedrības tikai tukši un emocionāli runā un nenāk klajā ar saviem priekšlikumiem. Priekšlikumi esot, bet tos neviens necenšas realizēt, sacīja Feifere.

Spītējot putenim, uz LBAS organizēto tautas sapulci šovakar ieradušies vismaz 150 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, Raiņa pieminekļa priekšā ir uzstādīts paaugstinājums, kas ir apgaismots ar prožektoriem. Cilvēki pulcējušies ar skatu pret uzstādīto paaugstinājumu, turot rokās dažādus plakātus, piemēram, "Rokas nost no izglītības!", "Izglītība - valsts pamats", "Par pieejamu un mūsdienīgu izglītību", "Jostas savilkām, bet ko tālāk?", "Latvijas varas augšgalu - starptautiskajā tiesā nekavējoši!" un citus.

Uz pasākumu ieradušies arī daži pensijas vecuma cilvēki ar sarkaniem karogiem, uz kuriem rakstīts "LSDSP". Notiekošo uzrauga vairāki desmiti policijas darbinieku.

LETA jau ziņoja, ka valdība iepriekš darbā pie budžeta atbalstīja pievienotās vērtības nodokļa likmju palielināšanu no nākamā gada 1.janvāra, akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanu bezalkoholiskajiem dzērieniem, transportlīdzekļu ikgadējās nodevas aizstāšanu ar nodokli un nodokļa likmes pieaugumu, kā arī minimālās algas paaugstināšanu. Palielināta tiks arī sociālo iemaksu likme.

Kopējā nākamā gada kopbudžeta konsolidācijas summa ir 290,67 miljoni latu, no kuriem 88,8 miljoni latu ir pasākumi izdevumu pusē, 156,96 miljoni latu ir pasākumi ieņēmumu pusē, savukārt 44,9 miljoni latu ir izmaiņas fondēto pensiju shēmā.

Veidojot nākamā gada valsts budžetu, tiek plānots iekasēt par 5,4% vairāk nodokļu nekā šogad. Šā gada budžeta ieņēmumu prognoze ir 3,38 miljardi latu, bet nākamgad nodokļos tiek plānoti jau 3,56 miljardu latu ieņēmumi jeb pieaugums par 5,4%.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.