Karinš: Kanādas armija sniegusi būtisku ieguldījumu Latvijas aizsardzības un atturēšanas spējās

© Kaspars Krafts / F64

Latvija ir ieinteresēta, lai Kanāda arī turpmāk vadītu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā, trešdien tikšanās laikā ar Kanādas aizsardzības ministri Anitu Anandu sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministri tikās, lai pārrunātu drošības situāciju reģionā un Kanādas sadarbību ar Latviju aizsardzības jomā. Kanāda vada NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā.

"Latvija augsti novērtē Kanādas ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Mūsu Bruņotajiem spēkiem ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Kanādas armiju un tā ir sniegusi būtisku ieguldījumu Latvijas aizsardzības un atturēšanas spējās," uzsvēris Latvijas Ministru prezidents, norādot, ka Latvija ir ieinteresēta, lai Kanāda arī turpmāk vadītu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā.

Tikšanās laikā, runājot par drošības situāciju reģionā, Kariņš pauda, ka starptautiskai sabiedrībai ir jāsniedz viss iespējamais atbalsts un palīdzība Ukrainai gan politiski, gan praktiski.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, Latvija pauž stingru atbalstu Ukrainai un sniedz palīdzību, tostarp arī militārā jomā.

Viņš arī uzsvēra, ka Krievijas agresīvā politika pret Ukrainu un tās izvirzītās ultimatīvās prasības ASV un NATO nav pieņemamas."Eiropas Savienībai un sabiedrotajiem jābūt gataviem dažādiem situācijas attīstības scenārijiem, reaģēt ātri un attiecīgi piemērot stingras sankcijas," sacīja Kariņš.

Tāpat Ministru prezidents informēja, ka tuvākajā laikā Latvija plāno lemt par Latvijas karavīru - instruktoru nosūtīšanu uz Ukrainu, kas iesaistīsies Kanādas vadītā operācijā "Unifier" Ukrainas bruņoto spēku spēju attīstīšanai.

Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi Saeimas lēmuma projektu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku dalību Kanādas vadītajā operācijā "Unifier" Ukrainā. Plānots, ka karavīrus nosūtītu uz Kanādas lēmumā par šīs operācijas darbību noteikto laiku. Otrdien par šo jautājumu valdība vēl nelēma.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais