Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: Policija jauniešu ballītē viesiem uzliek sodu 100 līdz 1000 eiro apmērā

© Ekrānuzņēmums

Likumsargi pārtrauc neatļautu pulcēšanos, kur vienuviet atradās vairāk nekā 60 personas.

Tikko aizvadīta nedēļas nogale, kuru citi izmantoja, lai neievērotu valstī noteiktos ierobežojumus un sarīkotu plašu neatļautu pulcēšanos. Sestdien, 29. janvārī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī tika saņemta informācija no Rīgas pašvaldības policijas par kādu, iespējams, masveida jauniešu pulcēšanos.
Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās, un policisti konstatēja, ka adresē pulcējas 66 personas, no kurām 32 bija nepilngadīgas. Pret visām personām tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi atbilstoši likuma „Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli” 21. pantā noteiktajam - par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu. Visām pilngadīgajām personām piemēroti sodi no 100 līdz 1000 eiro apmērā. Lielākais sods piemērots pasākuma organizatoram.
Tāpat pulcēšanās vietā pie vienas personas tika atrastas narkotikās vielas. Par notikušo uzsākts kriminālprocess. Pēc nozīmēto ekspertīžu veikšanas būs zināms precīzs vielas svars un izcelsme.
Atgādinām, ka valstī joprojām ir izsludināta ārkārtējā situācija, kura ir spēkā līdz šī gada 28. februārim. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievēroti noteiktos ierobežojumus, jo tikai visiem kopā mums ir iespēja pēc iespējas ātrāk atgriezties ierastajās ikdienas gaitās.