Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Lauku reģionu bērnu bezmaksas ārstu vizītēm saziedoti vairāk nekā 64 000 eiro

© Publicitātes foto

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkla "McDonald's" pagājušā gada labdarības akcijā savākti ziedojumi vairāk nekā 64 000 eiro apmērā "Ronald McDonald House Charities Latvija" bērnu veselības aprūpes programmai, pavēstīja "McDonald's" pārstāvji.

Uzņēmumā skaidro, ka ģimenēm, kas dzīvo attālos Latvijas reģionos, bērnu veselības aprūpes pieejamība ir apgrūtināta gan mazā reģionālo slimnīcu skaita, gan tuvumā esošu kvalificētu veselības aprūpes speciālistu trūkuma dēļ.

Katru gadu "McDonald’s" aicina ziedot "Ronald McDonald House Charities Latvija" programmai "Mobilais veselības aprūpes centrs", kas visu gadu mēro ceļu uz attāliem novadiem, lai sniegtu bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem tuvāk viņu mājām.

"McDonald’s" viesi tika aicināti ziedot ikgadējās labdarības kampaņas "McHappy Day" laikā, kā arī izmantojot vairākas ziedošanas iespējas, kas bija pieejamas visa gada garumā. Kopumā 2021.gadā ziedojumos tika saņemti 64 014 eiro, kas nodrošinās "Mobilā veselības aprūpes centra" darbību 2022.gadā.

"Ronald McDonald House Charities Latvija" izpilddirektore Guna Caune norāda, ka 2021.gadā "Mobilais veselības aprūpes centrs" sniedza konsultācijas 4457 bērniem un jauniešiem, kas jaunāki par 18 gadiem. "Cieši sadarbojoties ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, "Mobilais veselības aprūpes centrs" mēro ceļu uz lauku reģioniem un katru mēnesi sniedz ārstu konsultācijas vairāk nekā 400 mazajiem pacientiem. Visa mūsu komanda ar 23 medicīnas speciālistiem ir ļoti pateicīga par Latvijas iedzīvotāju atbalstu," saka Caune, atgādinot, ka "Mobilais veselības aprūpes centrs" konsultācijas sniedz bez maksas.

Pieprasītākais speciālists Latvijas lauku reģionos ir acu ārsts - 2021.gadā bērniem un jauniešiem sniegtas 1652 acu ārsta konsultācijas. Tāpat ļoti pieprasīti ir alergologi - pulmonologi un neirologi, kuri pērn snieguši attiecīgi 1252 un 601 konsultāciju. "Mobilā veselības aprūpes centra" speciālisti pēdējos gados ir novērojuši pieaugošu pieprasījumu arī pēc bērnu mikrologopēda un dermatologa konsultācijām.

"McDonald’s" ir "Ronald McDonald House Charities Latvija" ilggadējs partneris.