Šonakt dažviet temperatūra sasniegusi +5,8 grādus; stiprākās vēja brāzmas Latvijā - 27 m/s

© Jānis Vecbrālis / F64

Svētdienas rītā Latvijā ir mākoņains un vējains laiks, daudzviet līst, vietām snieg slapjš sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Novērojumu stacijās Kurzemē un Zemgalē pārsvarā nav sniega segas, daudzviet Vidzemē un Latgalē tā ir 10-20 centimetrus bieza, Alūksnē sniega dziļums sasniedz 25 centimetrus. Novērojumu stacija Dagdā ziņo, ka sniega kārtas biezums pieaudzis no 12 līdz 31 centimetram, - visticamāk, vietā, kur automatizēti tiek mērīts sniega dziļums, izveidojusies kupena.

Gaisa temperatūra 0..+4 grādi. Augstākā temperatūra bija pusnaktī Kurzemē, Liepājā un Rucavā tā sasniedza +5,8 grādus. 29. un 30.janvāra siltuma rekords Latvijā ir attiecīgi +7 un +8 grādi.

Valsts austrumu daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 8-13 metri sekundē, nakts sākumā bija brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē.

Kurzemē un Zemgalē rietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 13-18 metri sekundē, Kurzemes rietumkrastā līdz 22 metriem sekundē. Stiprākās brāzmas naktī bija 27 metri sekundē Liepājas ostā.

Rīgā dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē; sestdienas vakarā to spēks sasniedza 18-21 metru sekundē. Gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

"Dānijā vēja ātrums brāzmās sasniedza pat 40 m/s, stiprākās vēja brāzmas Latvijā - 27 m/s Liepājas ostā pagājušajā naktī. Arī šodien stiprākais vējš prognozēts Dienvidkurzemes krastā - pēcpusdienā Z,ZR vēja brāzmas līdz aptuveni 30 m/s. Vidzemē, naktī Latgalē iestāsies bezvējš, " raksta sinoptiķis Jānis Trallis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.